Деветти квартален извештај од следењето на процесот на пристапување

Деветти квартален извештај од следењето на процесот на пристапување

Овој квартален извештај се однесува на периодот Јануари 2011 до Март 2011 и прави анализа на Отчетот на Владата на ВМРО-ДПМНЕ пред предвремените избори 2011, а се осврнува и на темите: Избори; Медиуми и избори; Слобода на говор; Закони со сомнителен легитимитет; Протести и контра-протести; Меѓу-етнички односи и сл.

За да го прочитате целиот извештај следете го овој линк.