Читања
958
Реакција на МЦЕО на Демантот на здружението (НОВО)

Реакција на МЦЕО на Демантот на здружението (НОВО)

Во текот на денешниот ден (12.04.2013) до МЦЕО и до неколку медиуми кои ги пренесоа нашите пораки од вчерашната прес конференција пристигна Демант (237) од Здружението Порака Нова, како една од корисничките на средствата кои се предмет на анализа во Седумнаесеттиот извештај од следењето на процесот на пристапување „Млади од акција (116)“ промовиран вчера во ГЕМ клубот. Демантот се однесува на дел од наводите прикажани во Извештајот, затоа МЦЕО најдобронамерно со цел да ги појасни намерите и целите на објавениот Извештај состави и испрати реакција на демантот. Текстот на реакцијата погледнете го ТУКА (242).