Читања
100
Писмото кое преставниците на ИПА механизмот го испратија до надлежните органи како реакција на граѓанските организации за пропаднатите грантови шеми во рамки на ИПА

Писмото кое преставниците на ИПА механизмот го испратија до надлежните органи како реакција на граѓанските организации за пропаднатите грантови шеми во рамки на ИПА

До: Министерство за финансии- Сектор за Централно финансирање и склучување договори, Секретаријатот за европски прашања- Влада на Република Македонија и Делегација на Европска Унија во Македонија Skopje, 19.02.2015 Предмет: Реакција на граѓанските организации за пропаднатите грантови шеми во рамки...

Прочитај повеќе
 • 2/19/2015
 • Автор: Македонски Центар за Европско Образование
Читања
289
Изјавата на комесарот Хан за неговата посета на Скопје

Изјавата на комесарот Хан за неговата посета на Скопје

Комесарот Јоханес Хан, на неговата прва посета на Скопје, како еврокомесар за соседтска политика и проширување, се состана со владините и опозициските политичари, претставници на граѓанското општество и претставници на земјите-членки на ЕУ во земјата....

Прочитај повеќе
 • 2/18/2015
 • Автор: Македонски Центар за Европско Образование
Читања
143
Конференција „Македонија 2015: Европски реформи или несреќен нов изум?”

Конференција „Македонија 2015: Европски реформи или несреќен нов изум?”

Фондацијата отворено општество- Македонија (ФООМ) и Македонскиот центар за европско образование (МЦЕО) со голема чест ве покануваат да учествувате на конференцијата со наслов „Македонија 2015: Европски реформи или несреќен нов изум?” која ќе се одржи на 05 февруари 2015 година (четврток), сала Дипло...

Прочитај повеќе
 • 2/4/2015
 • Автор: Македонски Центар за Европско Образование
Читања
783
„ВЛЕЗ ВО БЕЗИЗЛЕЗ“ - Компаративна анализа на извештаите од Европската комисија за напредокот на Република Македонија (2011-2014)

„ВЛЕЗ ВО БЕЗИЗЛЕЗ“ - Компаративна анализа на извештаите од Европската комисија за напредокот на Република Македонија (2011-2014)

Традиционално, шести пат по ред Фондацијата отворено општество- Македонија (ФООМ) и Македонскиот центар за европско образование (МЦЕО) подготвија компаративна анализа на извештаите за напредокот на Република Македонија односно на забелешките и проблемите нотирани од Европската комисија за периодот 2...

Прочитај повеќе
 • 10/10/2014
 • Автор: Македонски Центар за Европско Образование
Читања
352
Работилница: Извори на популизам на Балканот

Работилница: Извори на популизам на Балканот

Центарот за југоисточно-европски студии на Универзитетот во Грац и Фондацијата Фридрих Еберт - Загреб, организира дводневна работилница на тема „Извори на популизам на Балканот“ со цел да ги истражи и ја образложи разновидноста на изворите за политички популизам на Балканот....

Прочитај повеќе
 • 10/6/2014
 • Автор: MЦЕО
Читања
419
Писмо до Владата на Република Македонија со забелешки, предлози и сугестии за нацрт измените на Уставот на Македонија

Писмо до Владата на Република Македонија со забелешки, предлози и сугестии за нацрт измените на Уставот на Македонија

Како предлагач на уставните амандмани XXXIII, XXXIV, XXXV, XXXVI, XXXVII, XXXVIII и XXXIX, а во согласност со заклучоците на Собранието на РМ од 27 август 2014, ви ги доставуваме нашите забелешки, предлози и сугестии во врска со Нацрт амандманите. ...

Прочитај повеќе
 • 10/1/2014
 • Автор: МЦЕО