Се што сакавте да знаете за ЕУ

Се што сакавте да знаете за ЕУ

Првата публикација од проектот Акција за Европа е насловена како „Се што сакавте да знаете за ЕУ“ и нуди одговор на повеќе од 150 прашања во различни области и за различни заеднички политики на Унијата. Тоа е токму она што му е потребно на секој граѓанин за да може да почне да ја разбира Унијата.

Публикацијата беше издадена во две верзии на македонски и на албански јазик, а за да ги преземете следете ги линковите во текстот.