Дванаесетти квартален извештај од следењето на процесот на пристапување

Дванаесетти квартален извештај од следењето на процесот на пристапување

Овој квартален извештај се однесува на периодот Јануари 2011 до Декември 2011 и се фокусира на следните теми: Како се организирани Европските Фондови; Момент на партнерство и соработка; Зошто пет компоненти?; Децентрализирано управување; Програмирање наспроти проекти; Приказната зад бројките; Прва компонента на ИПА за градење институции. Извештајот нуди и заклучоци, а препорачува и натамошни чекори во програмирањето и трошењето на европските фондови.

За да го преземете извештајот, следете го линкот