Еден Совет, малку пари и многу, многу пријатели

Еден Совет, малку пари и многу, многу пријатели

Ако сите граѓани и политичките сили се согласни во едно - членството на Македонија во ЕУ; Ако здобивањето со статус на држава кандидат во декември 2005 година е признание за реформите кои ги преземавме како држава; Ако пристапувањето е процес на постојани реформи; Тогаш државата е подготвена за следниот чекор - преговори за пристапување.

Улогата на оваа зелена книга е да ја отвори и поттикне дебатата во општеството. За да го преземете документот следете го овој линк.