Изборот на Македонија

Изборот на Македонија

Овој неуспех да се реши кој има право на името Македонија – државата или грчката провинција – се покажа многу скап за Македонија на меѓународен план. Но статусот кво е погоден и за Премиерот Никола Груевски. Неодамна реизбраниот премиер смета дека ја има поддршката на јавноста за оддолжување на решението. Тој има корист и од обвинувањето на Грција за бавното пристапување во ЕУ на Македонија. Изолацијата на Македонија наметната од Грција му олеснува на Груевски да измислува изговори.

За да го преземете документот следете го овој линк.